30 juli 2019

MVO

Natuurlijk is een gezond financieel beleid noodzakelijk voor elk bedrijf maar ondernemen draait voor ons om meer dan alleen maar winst maken. Het creëren van een maatschappelijke meerwaarde vinden wij erg belangrijk. De basis van ons MVO-beleid hebben wij gelegd tijdens de bouw van onze huisvesting.

Duurzaam bedrijfspand:

Energie neutrale huisvesting:

Om oprecht over een duurzame bedrijfsvoering te mogen praten is een eigen duurzame huisvesting het minimale waaraan een bedrijf moet voldoen. Ons bedrijfspand is gasloos en wordt verwarmt middels vloerverwarming welke aangestuurd wordt door onze warmtepomp welke zijn energie krijgt van onze zonnepanelen. Ons gehele bedrijfspand wordt verlicht door middel van energiezuinige LED-verlichting. Wij laten ons oud papier en plastic recyclen en hebben vrijwel geen restafval. Onze gehele bedrijfsvoering is gericht op een energie neutrale huisvesting!

MABUTEX Bedrijfskleding Leek – Warmtepomp – zonnepanelen – vloerverwarming – 100% LED-verlichting – Duurzame passie!

Circulaire inrichting:

Naast deze basisvoorwaarden om over een duurzame bedrijfsvoering te mogen spreken hebben wij circulaire inrichting en showroom. Waar mogelijk hebben wij restafval van de bouw hergebruikt en bestaande materialen een tweede leven gegeven voor de kantoren, muren, de  bar, bureau’s, stellingen, kledingrekken, verlichting, aankleding en etalagemateriaal waardoor een unieke sfeervolle en duurzame inrichting ontstaan is. De gehele inrichting is door ons zelf bedacht en uitgevoerd waarmee wij tevens onze klanten onze creativiteit kunnen tonen.

MABUTEX Bedrijfskleding Leek – circulaire inrichting

Maatschappelijk betrokken:

Maatschappelijk betrokken betekend ook het ondersteunen van de medemens.

Over de vraag van de speciale COVID-verpleegafdeling van Zorggroep Groningen in 2021 of wij ademende sportshirts beschikbaar wilde stellen hoefden wij niet lang na te denken, ja natuurlijk!

Sinds maart 2020 verplegen ze indien nodig patiënten uit de gehele provincie Groningen en als wij ons steentje daar een beetje aan bij kunnen dragen dan doen we dat graag.

Zorggroep Groningen | Maartenshof | COVID-unit

Ook wij hadden last van de Corona crisis in 2020 maar dat weerhield ons er zeker niet van om 200 ademende T-shirts te schenken aan de IC-verpleegkundigen van ziekenhuis Tjongerschans zodat zij in iets betere omstandigheden hun zware taken konden uitvoeren.

200 ademende T-shirts voor de IC-medewerkers tijdens de Corona crisis

Sociaal ondernemerschap:

Wij vinden het prachtig om spontaan mensen te helpen zonder commerciële gedachte. Gewoon omdat we het leuk vinden om mensen blij te maken. Toen wij het bericht op TV Noord voorbij zagen komen van de 11 jarige Ruben die zijn eigen grasmaaiservice begonnen was, wisten we het direct. Deze jonge ondernemer krijgt een bedrijfskledingpakket van ons. Hoe leuk is het dan om foto’s te ontvangen van een stralende jongen die trots is op zijn eigen bedrijfskleding? Daar doen we het voor!

Klik op de foto voor het bericht op TV Noord waar wij enthousiast van werden.

Sponsoring:

Ons MVO beleid is tevens gericht op het ondersteunen van goede doelen en evenementen. Dit uit zich o.a. in de vorm van sponsoring diverse regionale evenementen.

Hanze Racing Division team – run for KIKA 2020

Hanze Racing Division team.

Omdat de jeugd de toekomst heeft en wij graag de transitie van de benzine- naar elektromotor wilden stimuleren zijn wij sinds een aantal jaren sponsor van het studenten raceteam van de Hanzehogeschool Groningen.

Koningsfeest Leek

De organisatie van het Midzomerfeest Oostindie. Het Midzomerfeest is een lokaal feest wat elk jaar gehouden wordt in onze vestigingsplaats Leek.

 

Tom Kuil Racing | coureur in de Northern Talent Cup.

De organisatie en vrijwilligers van openluchttheater Podium Nienoord

Het in 1955 gebouwde podium is van waardevolle betekenis voor de culturele regio. De locatie, grenzend aan landgoed Nienoord in Leek is uniek en wordt gebruikt voor niet-commerciële activiteiten zoals Sunday at the park, theatergroepen en de sinterklaas intocht.

Rotary Leekstermeer wandeltocht.

Ieder jaar organiseert Rotary Groningen-West de Leekstermeer Wandeltocht (LMWT). Het geld dat sponsoren bijdragen en de wandelaars voor deelname betalen gaat rechtstreeks naar een goede doel.

300 custom made T-shirts voor de plaatselijke basisschool; cbs van Panhuys

Custom made T-shirt

Mede door diverse sponsoren heeft cbs van Panhuys deze, door MABUTEX Bedrijfskleding ontworpen en geproduceerde, custom made T-shirt voor alle leerlingen T-shirts aan kunnen schaffen welke gedragen worden bij de avondvierdaagse of sportevenementen.

Sportcentrum Leek Sports & Events

Tijdens diverse regionale evenementen en festivals lopen de medewerkers van Sportcentrum Leek er keurig bij.

Het bestuur van het Leekster Voetbalgala

Het Leekster Voetbalgala is een jaarlijks zaalvoetbaltoernooi voor de veldspelers van de voetbalclubs uit de driehoek Groningen, Assen en Drachten.

Voetbal vereniging TLC – Univé jeugdboardingtoernooi

Het Univé jeugdboardingtoernooi is een jaarlijks jeugdvoetbaltoernooi.